Kanadský králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

zadní část králíka
1/2 másla
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 hrnku rajčatového pyré
1 PL sojové omáčky
1 PL worcerstrové omáčky
1 PL balzamikového octa
1 KL soli
1/2 KL pepře
1 paprička chilli
1/2 PL medu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.

  2. Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme poklicí a dáme na nejméně 24 hodin do chladu. Ideál je na 48 hodin.

  3. Před pečením pekáč necháme 1 hodinu v pokojové teplotě. Pečeme přikryté na 160°C cca 1 hod. Odkryjeme a dopékáme na 180°C asi 1/2 - 3/4 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!