Rychlý bublaninový moučník s kanadskými borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g třtinového cukru
250 g polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody
4 PL horké vody
2 PL oleje
1 PL sypké Caro kávy
200 g zmražených kanadských borůvek z loňského sběru
Dále:
máslo na formu
šlehačka
meduňka
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (mimo Caro kávy a kanadských borůvek) vyšleháme do pěny a nalijeme jednu polovinu těsta do keramické pečící formy, vymazané máslem.

  2. Do druhé poloviny těsta nasypeme sypkou Caro kávu, zamícháme a nalijeme na prví část těsta. Špejlí uděláme z tmavého těsta hvězdici. kam vsypeme zmražené borůvky.

  3. Borůvky zamáčkneme opatrně stěrkou do těsta. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35- 40 minut. Zkoušíme špejlí. Posypeme stévií nebo moučkovým cukrem. Zdobíme šlehačkou a meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!