Rychlý bublaninový moučník s kanadskými borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 4 PL horké vody
- 2 PL oleje
- 1 PL sypké Caro kávy
- 200 g zmražených kanadských borůvek z loňského sběru
- Dále:
- máslo na formu
- šlehačka
- meduňka
- cukr na posypání
Postup Rychlý bublaninový moučník s kanadskými borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (mimo Caro kávy a kanadských borůvek) vyšleháme do pěny a nalijeme jednu polovinu těsta do keramické pečící formy, vymazané máslem.
Do druhé poloviny těsta nasypeme sypkou Caro kávu, zamícháme a nalijeme na prví část těsta. Špejlí uděláme z tmavého těsta hvězdici. kam vsypeme zmražené borůvky.
Borůvky zamáčkneme opatrně stěrkou do těsta. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35- 40 minut. Zkoušíme špejlí. Posypeme stévií nebo moučkovým cukrem. Zdobíme šlehačkou a meduňkou.