Kynuté lívance z rostlinného kysaného mléka (Dělená strava podle LK - kytičky)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200-250 g hladké mouky
1/2 l kysaného rostlinného mléka (recept v Poznámce)
1 PL medu (fruktózy, sladovitu..)
1/2 KL soli
1 PL řepkového oleje
1/2 sáčku sušeného droždí (určeného pro 500 g mouky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v odměrce o obsahu minimálně 1 litr. Mouku nepřidáme všechnu hned, přisypáváme postupně, až dosáhneme konzistence lívancového těsta. Každá mouka přijímá tekutinu jinak. Postavíme odměrku s těstem do nádoby s teplou (ne horkou) vodou a čekáme, až se začne těsto zvedat (Nebo dáme na radiátor.).

  2. Pak nahřejeme lívanečník a smažíme lívenečky na středním teple dozlatova, po obou stranách. Máme-li silnostěnnou pánev, nemusíme vymazávat olejem. Pokud nejsme jejími šťastnými vlastníky, použijeme minimum řepkového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!