Kynuté lívance z rostlinného kysaného mléka (Dělená strava podle LK - kytičky)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200-250 g hladké mouky
- 1/2 l kysaného rostlinného mléka (recept v Poznámce)
- 1 PL medu (fruktózy, sladovitu..)
- 1/2 KL soli
- 1 PL řepkového oleje
- 1/2 sáčku sušeného droždí (určeného pro 500 g mouky)
Postup Kynuté lívance z rostlinného kysaného mléka (Dělená strava podle LK - kytičky)
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme v odměrce o obsahu minimálně 1 litr. Mouku nepřidáme všechnu hned, přisypáváme postupně, až dosáhneme konzistence lívancového těsta. Každá mouka přijímá tekutinu jinak. Postavíme odměrku s těstem do nádoby s teplou (ne horkou) vodou a čekáme, až se začne těsto zvedat (Nebo dáme na radiátor.).
Pak nahřejeme lívanečník a smažíme lívenečky na středním teple dozlatova, po obou stranách. Máme-li silnostěnnou pánev, nemusíme vymazávat olejem. Pokud nejsme jejími šťastnými vlastníky, použijeme minimum řepkového oleje.