Plátky v cibulkové omáčce s česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového plecka
1 velká cibule
silný plátek másla
olej
sůl
pepř
4 stroužky česneku
1 smetana na vaření
2 lžíce hladké mouky
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko naklepeme na tenké plátky, osolíme je a opepříme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, cibuli osmažíme dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a necháme je na cibuli zatáhnout z obou stran a podlijeme vodou, dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, znovu ji přivedeme k varu, podle potřeby naředíme vodou, přidáme utřený česnek.

  4. Ve smetaně rozmícháme dohladka 2 pol. lžíce hladké mouky, vlijeme do omáčky, řádně promícháme a necháme vařit alespoň 15 minut a podle potřeby buď doředíme vodou nebo pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji varem zredukovat.

  5. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

  6. Plátky masa vrátíme do omáčky a necháme je v ní prohřát.

  7. Na závěr přidáme nasekanou petrželkovou nať a už nevaříme.

  8. Vhodná příloha jsou těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!