Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hovězích kostí
- sůl
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček černého pepře
- 1 mrkev
- 1 cibule
- čtvrt malého celeru
- Na knedlíky:
- 150 g prorostlé slaniny
- 1 lžíce oleje
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 200 g hrubé mouky
- 1 veka
- sůl
- Na dohotovení:
- 1 mrkev
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 malý pórek
- hrst sekané petrželky
Postup Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90 minut. Průběžně odebíráme pěnu.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji na pánvi trochu opečeme.
Ze žloutků, mléka a mouky vymícháme těstíčko. Z bílků připravíme tuhý sníh. Z veky okrájíme kůrku. Střídku nakrájíme na kostičky. Necháme oschnout a vsypeme do mísy. Vmícháme slaninu, trochu soli, těstíčko a sníh z bílků. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a v osolené vodě je zhruba 15 min povaříme.
Vývar scedíme a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj nadrobno pokrájenou mrkev a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem a vysypeme do ní nakrájený porek a petrželku.
Na talíři ji doplníme špekovými knedlíky.