Tyrolská bábovka - sváteční

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
20 dkg másla
25 dkg cukru
1 vanilkový cukr
13 dkg hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
25 dkg vlašských ořechů
1 lžička skořice
5 lžic mléka
citrónová kůra
15 dkg hořké čokolády
čokoládová poleva (čokoláda + máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme žloutky, skořici a citrónovou kůru.

  2. Postupně přimícháme strouhané ořechy a mouku s kypřícím práškem, po lžicích mléko, nakonec hrubě strouhanou čokoládu a opatrně sníh z bílků.

  3. Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi na 180 stupňů necelou hodinu.

  4. Hotovou bábovku polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!