Krůtí bochánky s brokolicí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (krůtí nebo kuřecí)
barevný pepř, sůl
špetka uzené papriky
hrst strouhanky z tmavých celozrnných toustů
sojová omáčka
sušený tymián
3-4 stroužky prolisovaného česneku
šťáva z citronu
1 menší brokolice
1 jarní cibulka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Uvařenou brokolici rozmačkáme vidličkou a vmícháme k mletému masu. Přidáme rozmačkaný česnek, uzenou papriku, pokrájenou petrželku, sušený tymián, barevný pepř, sojovou omáčku a pokrájenou jarní cibulku. Zahustíme strouhanými tousty a podle potřeby osolíme. Mokrou rukou vytvoříme kuličky a každou zmáčkneme do tvaru bochánku. Vložíme na hodinu do chladu. Bochánky potřeme olivovým olejem a pečeme z obou stran na rozehřátém oleji na grilovací pánvi. Podáváme s barevným bramborovým salátem..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!