Kuřecí prsa v meruňkovici, s pikantním ovocným přelivem
Recepty, MinutkySuroviny
- 450 g kuřecích prs bez kosti a kůže
- Na marinádu:
- 60 ml meruňkové pálenky
- 3 lžíce chilli sladké omáčky
- 2 chilli papričky zbavené semínek - nasekané nadrobno
- 1 meruňka nakrájená na kostičky
- 1 hrst červeného rybízu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- Dále budeme potřebovat:
- 1 lžíci oleje
- plátek másla na smažení
- 1 lžíci hnědého třtinového cukru
- 2 lžíce obyčejné vody
- 1 meruňku nakrájenou na čtvrtky
- zbytek marinády
- sůl na dochucení
Postup Kuřecí prsa v meruňkovici, s pikantním ovocným přelivem
Postup přípravy receptu
-
Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky a 2 minuty na silném plameni provaříme. Přeliv dle potřeby dochutíme. Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.