Dalamánky domácí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 kvasnice
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru
- 2 lžička soli
- 2 lžička kmínu
- 2 lžíce oleje
- 2 lžička vody
- hrubozrnná sůl na posyp
Postup Dalamánky domácí
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideální v pekárně) a necháme kynout cca 3/4 hodiny.
Z těsta vytvoříme cca 15 dalamánků, necháme na pečícím papíru do kynout cca 10 minut a potřeme vodou. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
Pečeme cca 20-25 minut na 180-200°C.