Dalamánky domácí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek mléka
1 kvasnice
1 lžička octa
1 lžička cukru
2 lžička soli
2 lžička kmínu
2 lžíce oleje
2 lžička vody
hrubozrnná sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideální v pekárně) a necháme kynout cca 3/4 hodiny.

  2. Z těsta vytvoříme cca 15 dalamánků, necháme na pečícím papíru do kynout cca 10 minut a potřeme vodou. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.

  3. Pečeme cca 20-25 minut na 180-200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!