Dalajlámky (dalamánky)
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml vlažné vody
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce rozpuštěného sádla
- 2 lžičky soli
- 250 g hladké mouky
- 150 g žitné mouky
- 1 lžička cukru
- 15 g droždí
- Na posypání:
- hrubá sůl a kmín
Postup Dalajlámky (dalamánky)
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků.
Z každého kousku utvoříme oválek. Dalamánky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme asi 15 minut v klidu.
Pak je potřeme vodou a posypeme soli a kmínem. Každý dalamánek ostrým nožem nařízneme na povrchu třemi řezy (viz foto).
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.