Dalajlámky (dalamánky)

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml vlažné vody
150 g bílého jogurtu
1 lžíce rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
250 g hladké mouky
150 g žitné mouky
1 lžička cukru
15 g droždí
Na posypání:
hrubá sůl a kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků.

  2. Z každého kousku utvoříme oválek. Dalamánky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme asi 15 minut v klidu.

  3. Pak je potřeme vodou a posypeme soli a kmínem. Každý dalamánek ostrým nožem nařízneme na povrchu třemi řezy (viz foto).

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!