Zdravý salát z červeného zelí a kadeřávku

Recepty, Saláty

Suroviny

Zálivka:
1/3 hrnečku (velikost hrnečku 250 ml) olivového oleje
3 PL jablečného octa
2 PL Dijon hořčice
2 PL javorového sirupu
1/4 KL pepře a soli
Salát:
4 hrnečky na malé kousky natrhaného kadeřávku
2 hrnečky jemně nakrájeného červeného zelí
2 hrnečky nahrubo nastrouhané mrkve
1 hrneček sušených brusinek
3/4 hrnečku slunečnicových nebo dýňových semínek
1/2 hrnečku zelené cibulky
1/3 hrnečku čerstvé petržele

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.

  2. Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek dobře rukama promneme, alespoň 5 minut. Toto je důležité, protože tento způsob kadeřávek zjemní. Potom přidáme ostatní přísady a alespoň 6 PL zálivky, dobře promícháme, přikryjeme a dáme do ledničky alespoň na 1 hodinu před podáváním vychladit.

  3. Z tohoto množství je asi 8 hrnečků salátu o objemu 250 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!