Zdravý salát z červeného zelí a kadeřávku
Recepty, SalátySuroviny
- Zálivka:
- 1/3 hrnečku (velikost hrnečku 250 ml) olivového oleje
- 3 PL jablečného octa
- 2 PL Dijon hořčice
- 2 PL javorového sirupu
- 1/4 KL pepře a soli
- Salát:
- 4 hrnečky na malé kousky natrhaného kadeřávku
- 2 hrnečky jemně nakrájeného červeného zelí
- 2 hrnečky nahrubo nastrouhané mrkve
- 1 hrneček sušených brusinek
- 3/4 hrnečku slunečnicových nebo dýňových semínek
- 1/2 hrnečku zelené cibulky
- 1/3 hrnečku čerstvé petržele
Postup Zdravý salát z červeného zelí a kadeřávku
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.
Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek dobře rukama promneme, alespoň 5 minut. Toto je důležité, protože tento způsob kadeřávek zjemní. Potom přidáme ostatní přísady a alespoň 6 PL zálivky, dobře promícháme, přikryjeme a dáme do ledničky alespoň na 1 hodinu před podáváním vychladit.
Z tohoto množství je asi 8 hrnečků salátu o objemu 250 ml.