Vepřový ořez na kari, worcesteru, tymiánu a kapii
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového ořezu
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 sklenička sterilované kapie v sladkokyselém nálevu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce kari
- 2 malé lžičky tymiánu
- 1-2 lžíce solamylu
- olej
- pepř
- sůl
Postup Vepřový ořez na kari, worcesteru, tymiánu a kapii
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme tymián, solamyl, pepř, olej a maso, promícháme a necháme odpočinout 1-2 hodiny.
Na pánev dáme olej, necháme hodně zahřát, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky a zprudka orestujeme.
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, maso shrneme ke straně a do druhé volné půlky dáme osmahnout cibuli, podlijeme mírně vodou, promícháme a dusíme.
Česnek nakrájíme na proužky a během dušení ho přihodíme a přidáváme vodu kolik chceme šťávy, pak už jen ke konci dáme sterilovanou, okapanou kapii, worcester, kari, dochutíme, dosolíme a chvíli ještě dusíme.