Vepřový ořez na kari, worcesteru, tymiánu a kapii

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového ořezu
2 cibule
5 stroužků česneku
1 sklenička sterilované kapie v sladkokyselém nálevu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce kari
2 malé lžičky tymiánu
1-2 lžíce solamylu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme tymián, solamyl, pepř, olej a maso, promícháme a necháme odpočinout 1-2 hodiny.

  2. Na pánev dáme olej, necháme hodně zahřát, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky a zprudka orestujeme.

  3. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, maso shrneme ke straně a do druhé volné půlky dáme osmahnout cibuli, podlijeme mírně vodou, promícháme a dusíme.

  4. Česnek nakrájíme na proužky a během dušení ho přihodíme a přidáváme vodu kolik chceme šťávy, pak už jen ke konci dáme sterilovanou, okapanou kapii, worcester, kari, dochutíme, dosolíme a chvíli ještě dusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!