Voňavé Mafaldine s cibulí a hráškem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin Mafaldine italské(1 balíček)
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny či špeku
- 3 cm plátek másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané pažitky či petrželky
- sůl
- 100 g parmazánu
Postup Voňavé Mafaldine s cibulí a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Na 1 lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájený špek, přidáme měsíčky cibule a tenké plátky česneku a orestujeme dozlatova.
Do horké směsi vsypeme hrášek a necháme teplem povolit, přidáme máslo (již nerestujeme), za stálého míchání rozpustíme, čímž směs lehce zahustíme.
Vmícháme nasekanou pažitku (petrželku).
V osolené vroucí vodě s 1 lžící oleje uvaříme těstoviny na skus (al dente).
Slité a okapané těstoviny vmícháme do cibulovo-hráškové směsi, na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme hoblinkami parmazánu.