Teplý čokoládový dortík (Fondant au chocolat)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hořké čokolády (stačí i obyčejná čokoláda na vaření)
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 100 g hladké mouky
Postup Teplý čokoládový dortík (Fondant au chocolat)
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme pěnu z moučkového cukru a vajíček. Do vyšlehané pěny přidáme již rozehřátou čokoládu s máslem a zamícháme. Přidáme mouku a opět pořádně zamícháme.
Nachystáme si přibližně 10 formiček, pokud nemáme, tak 10 keramických hrnečků, které vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby šly dortíky po dopečení lehce vyjmout.
Těsto nalijeme do hrnečku do cca 1/4-1/3 jeho objemu.
Pečeme v troubě na 200°C. Čas nelze přesně určit, záleží na množství těsta v hrnečku a na druhu trouby.
Dortíky pečeme, dokud vrch dortíků neteče a po naklonění hrnečku se nepřelévá ani těsto níže.
Po vytažení z trouby je dobré dát dortíky do chladna, aby se zastavil proces pečení, aby zůstali tekuté ve středu.
Podáváme se šlehačkou a lesním ovocem, které když je zmražené, rozehřejeme v mikrovlnce, aby bylo zlehka teplé.