Bramboráčky se zelím a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Bramboráčky:
- 1 kg brambor - oloupaných, jemně nastrouhaných
- 2 rozšlehaná vejce
- sůl
- pepř mletý
- majoránka
- česnek
- drcený kmín
- hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta
- Dále:
- kysané zelí - okapané
- 300-400 g libovější anglické slaniny (nebo moravské, paprikové...)
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráčky se zelím a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme moukou nebo strouhankou. Řidké těsto naléváme naběračkou nebo lžící na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova bramboráčky.
Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na suché pánvi dozlatova.
Zelí necháme na cedníku okapat. Neproplachujeme!
Horké bramboráčky prokládáme zelím s osmaženou slaninou a podáváme.