Cuketovomandlová pizza bez mouky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2-3 menší cukety
- 100 g mandlí
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl
- 400 g sekaných rajčat (nebo 3 větší rajčata syrová)
- 1 lžíce hnědého cukru
- česnek
- bazalka
- oregano
- 8 bílých žampionů
- hrst oliv
- 1-2 naťové cibulky
- 100 strouhané Mozzarelly (nebo jiného sýra)
- pár lístků zelené bazalky
Postup Cuketovomandlová pizza bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme pustit vodu.
Potom na cedníku a pak pomocí papírových utěrek důkladně zbavíme tekutiny, v míse smícháme s na jemno nastrouhanými neloupanými mandlemi, vajíčkem, přidáme olej a sušené bylinky.
Na plechu vyloženém pečicím papírem uděláme asi 1 cm vysoký kulatý tvar pizzy a pečeme asi 20 minut v troubě, vyhřáté asi na 170st., dokud nezačnou hnědnout okraje, těsto je suché a jde odloupnout z papíru.
Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku - posekaná rajčata podle chutí osladíme, osolíme, přidáme sušené oregano, česnek a bazalku.
Upečený základ pizzy potřeme omáčkou, poházíme žampiony, olivami a nakrájenou cibulkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Dáme dopéci při zvýšené teplotě ještě asi 15-20 minut, můžete v závěru použít i gril.