Konina na houbách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 350 g koňského masa ze zadního (lze nahradit hovězím)
- 2 hrsti sušených hub (NENAMÁČÍME)
- 1 PL koření Divočina
- 1 cibule
- tuk
- vývar nebo voda s bujónem bez glutamatu
- 1,5 dcl červeného suchého vína (Merlot)
- jarní cibulka na přízdobu
- kapka worchesteru na dochucení (není nutné)
Postup Konina na houbách
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je použít tlakový hrnec, nebo i pomalý hrnec (asi lépe přes noc). V normálním kastrolu mi to trvalo asi 70 minut.
Šťávu není nutno zahušťovat, krásně se na přílohu obalí, barvu má zlatavě hnědou. Přílohu i maso se šťávou zasypeme nakrájenou natí jarní cibulky. Příloha: Dle obliby, u nás to byly těstoviny, určitě jde rýže, brambory i knedlík.