Konina na houbách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

350 g koňského masa ze zadního (lze nahradit hovězím)
2 hrsti sušených hub (NENAMÁČÍME)
1 PL koření Divočina
1 cibule
tuk
vývar nebo voda s bujónem bez glutamatu
1,5 dcl červeného suchého vína (Merlot)
jarní cibulka na přízdobu
kapka worchesteru na dochucení (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je použít tlakový hrnec, nebo i pomalý hrnec (asi lépe přes noc). V normálním kastrolu mi to trvalo asi 70 minut.

  2. Šťávu není nutno zahušťovat, krásně se na přílohu obalí, barvu má zlatavě hnědou. Přílohu i maso se šťávou zasypeme nakrájenou natí jarní cibulky. Příloha: Dle obliby, u nás to byly těstoviny, určitě jde rýže, brambory i knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!