Divoká konina nebo hovězí na žampionech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňského masa nebo hovězího masa
1 velká cibule
10 žampionů i víc
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
4 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1 větvička rozmarýnu nebo lžička sušeného
1 kostka masoxu
2 plátky citronu i s kůrou
1 lžíce višňové marmelády (rybízové)
1 smetana na šlehání
3 lžíce hladké mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.

  3. Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!