Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg koňského masa nebo hovězího masa
- 1 velká cibule
- 10 žampionů i víc
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce
- 1 větvička rozmarýnu nebo lžička sušeného
- 1 kostka masoxu
- 2 plátky citronu i s kůrou
- 1 lžíce višňové marmelády (rybízové)
- 1 smetana na šlehání
- 3 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
Postup Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.
Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.
Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.