Voňavé vepřové plátky se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky, kotlety, kýty nebo plece
150 g čerstvých žampionů
80 g sušené schwarzwaldské šunky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
sůl OPATRNĚ!
pepř mletý
olej
1 lžička solamylu
bylinky dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce oleje plátky masa z obou stran necháme zatáhnout, pak přidáme ještě krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Dále přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony (já použil steakové), které necháme pod plátky masa povadnout.

  2. Vše podlijeme malým množstvím vývaru či vody, jen aby bylo maso trochu ponořené, přidat můžeme i pár lístků tymiánu nebo rozmarýnu, nedosolujeme. Dusíme na mírném plameni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.

  3. Hotové plátky masa vyndáme stranou, dle potřeby přidáme vývar či vodu, opepříme, šťávu ochutnáme a podle toho, jak sušená šunka šťávu osolila, dále dochucujeme solí. V malém množství studené vody rozmícháme zhruba lžičku solamylu, který za stálého míchání vmícháme a necháme provařit.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, gnocchi...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!