Čokoládové trubičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 180 g másla
- 70 g mletých ořechů
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 PL kakaa
- Krém:
- čokoládový krém
- čokoládová poleva
Postup Čokoládové trubičky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hod. v chladničce. Potom z těsta vyválíme plát o síle 2 mm a rádýlkem nakrájíme obdélníčky cca 4 x 5 cm, které natočíme na trubičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 195´C asi 11 minut. Ještě teplé trubičky stáhneme z formiček.
Vychladlé namáčíme do čokolády. Po zaschnutí plníme čokoládovým krémem.
Krém: Do základního krému přidáme mírně rozpuštěnou čokoládu a trochu rumu.