Lilek po indicku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 2 cm kořene zázvoru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky garam masala
- 5 kari lístků
- chilli koření dle chuti
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 velký lilek
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Lilek po indicku
Postup přípravy receptu
-
Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 1-2 minuty rozvonět římský kmín a hořčičné semínko. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor a ještě minutu restujeme. Přidáme zbývající koření (kurkumu, koriandr, garam masala, chilli koření, kari lístky) a minutu společně opékáme. Poté přidáme protlak a nakrájený lilek, osolíme, podlijeme menším hrnkem vody a za občasného zamíchání vaříme doměkka.
Podáváme posypané čerstvým koriandrem, s rýží nebo chlebovými plackami (zde pozor na lepkovost, běžné indické chlebové placky jsou z pšeničné mouky).