Staročeské balíčky - dělená strava (zvířátka)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na 1 porci:
trošku olivového oleje
1-2 plátky anglické slaniny
plátek libové vepřové kýty
staročeské koření
sůl
cuketa (více, hodně se speče)
mrkev
čerstvá paprika
cibule
kousek párku (nemusí být)
trochu kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si alobal - lépe je dvojitý.

  2. Na něj kápneme trochu oleje, položime anglickou, maso, zasypeme staročeským kořením.

  3. Cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, papriku na kousky.

  4. Navrstvíme na masíko. Nahoru můžeme dát ještě plátek slaniny, mně zbyl od snídaně párek, tak jsem ho tam kousek dala.

  5. Opět jsem malinko zakápla olejem, zacákla kečupem, osolila.

  6. Pak alobal zabalíme, dáme na plech (já dělala 3 porce, k tomu pro rodinu porci brambor - také v alobalu - viz foto).

  7. Pečeme podle druhu trouby asi hodinku (mám plynovou troubu, pekla jsem asi 3/4 hodiny naplno, pak jsem vyndala brambory, stáhla troubu, dala na vyšší rošt a dopekla na mírno půl hodinky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!