Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Recepty, TěstovinySuroviny
- asi 300 g hrubé mouky
- sůl
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- sádlo
- cibule, česnek
- zbytek vařeného nebo pečeného masa (popř. uzenina)
- kapie
- petrželka nebo pažitka
- sůl a pepř
Postup Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme. Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme, promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.