Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...

Recepty, Těstoviny

Suroviny

asi 300 g hrubé mouky
sůl
2 vejce
2 lžíce mléka
sádlo
cibule, česnek
zbytek vařeného nebo pečeného masa (popř. uzenina)
kapie
petrželka nebo pažitka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme. Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme, promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!