Marinované krůtí řízečky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 kg krůtích prsou - nakrájet na řízky asi 1 cm (nenaklepávat)
- olej
- hladká mouka
- voda
- Marináda:
- 3 vejce
- 2 lžičky solamylu
- 2 lžičky tekutého polévkového koření (magi)
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky majoránky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička pepře
Postup Marinované krůtí řízečky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne.
Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pekáčku a necháme na teple (dávám do mírně zahřáté trouby).
Do výpeku dáme 2 lžičky hladké mouky, promícháme metličkou. Zbytek marinády zředíme asi 1 - 2 dcl studené vody, vlijeme do výpeku s moukou. Můžeme dochutit ještě polévkovým kořením.
Krátce (asi 5 minut) provaříme, pak přes cedník přelijeme do kastrůlku (ve výpeku jsou napečené kousky masa a marinády, takto se jich zbavíme). Vznikne nám skvělá šťáva.
Podáváme s bramborami, kaší, hranolky, lze i s rýží, chlebem.... co má kdo rád.