Sušenky z ovesných vloček Pražáka Péti Nováka

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g jemných ovesných vloček
80 g třtinového cukru
1 velké vejce
80 g hladké mouky
1 rovná lžička kypřícího prášku do pečiva
70 g másla
rumová tresť - 5 kapek

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme máslo a vločky na něm za stálého míchání osmažíme do světle hněda. Z cukru odebereme 1 lžíci přisypeme k vločkám a necháme zkaramelizovat, dáme je vystydnout. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Kypřící prášek vmícháme do mouky, spolu s trestí vmícháme do vaječné hmoty a přidáme vychladlé vločky.

  2. Na plech s pečícím papírem pomocí dvou lžiček klademe kopečky. Chvíli je necháme a pak lžičkou obalenou ve folii a namočenou v oleji rozmačkáme na placičky. Musí být mezi nimi místo v troubě, rozjedou se do šířky. Dáme péci do středu vyhřáté trouby na 150°C asi 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!