Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor typu C uvařených den předem
- 2 vejce
- 200 g hrubé mouky
- 80-100 g dětské krupičky
- sůl
- ----
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- kousek sádla
- petrželka
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- ----
- 500 g kysaného červeného zelí
- sádlo
- 1 cibule
- hl. mouka
- lžička brusinkové marmelády
- sůl
- cukr
- špetka skořice
- ---
- smažená cibulka na posypání
Postup Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na sádle ji osmažíme do světlé barvy. Přidáme maso, koření a osmažíme. Necháme vychladnout.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme mouku a zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé těsto. Uděláme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Každý rozmáčkneme a dáme kopeček masa. Těsto zabalíme a ihned vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme cca 10 minut.
Na zelí zpěníme cibuli, přidáme zelí a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Před koncem lehce zaprášíme moukou, přidáme brusinky, cukr a sůl podle chuti. Nakonec dáme špetku skořice. Podáváme s knedlíky.