Rychlý poobídkový Harlekýn.,,mamko, čím se můžu dorazit?

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto na dortovou formu o průměru 22cm:
4 vajíčka
100 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
110 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
20 g kakaa
3 lžíce oleje
Na ozdobu:
2 kelímky pařížské šlehačky Kunín
2 kelímky minimálně 33% smetany ke šlehání
trochu ztužovače šlehačky v pytliku

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme troubu na 170°C Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír. Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  2. Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle. Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x.

  3. Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače. Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení. Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!