Jelení opilá dobrota

Recepty, Jiné maso

Suroviny

700 g jelení kýty
150 g špeku
2 cibule
4 sterilované okurky
3 beraní rohy
1 malá plechovka hrášku
2 pl sádla
500 ml vývaru
3 stroužky česneku
1 kl chilli omáčky
pepř
sůl
koření na zvěřinu
100 ml rumu
hladká mouka na obalení masa

Postup přípravy receptu

  1. Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, ososlíme, opepříme.

  2. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet, nejléte do druhého dne.

  3. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek, opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět.

  4. Maso obalíme v mouce, přidáme k cibulce, opečeme z obou stran, podlejeme vývarem, přidáme chilli omáčku, zamícháme a dusíme cca hodinu, po celou dobu maso obracíme.

  5. Na posledních 10 minut varu přidáme na kostičky nakrájené okurky, beraní rohy a okapaný hrášek.

  6. Přilejeme rum, promícháme a odstavíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!