Vánoční perníčky zdobené vnučkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 g hladké mouky
160 g cukru
100 g másla
3 PL pekařského medu
2 vejce
2 lžičky jedlé sody
1 vejce na potření
2 lžičky perníkového koření
Poleva:
300 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžička rumu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřáté máslo smícháme s moučkovým cukrem a vejci, přidáme med a koření. Přimícháme mouku se sodou a ručně vypracujeme nelepivé těsto.

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném válu a vykrajujeme různé tvary. Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vejcem, aby byly perníčky pěkně lesklé.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dozlatova.

  4. Na polevu mícháme moučkový cukr s bílkem tak dlouho, dokud nevznikne lesklá, hladká poleva. Nakonec kápneme trošinku rumu.

  5. Hotové perníčky necháme vychladnout a ozdobíme polevou z cukru a bílků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!