Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g hotové bramborové kaše
- 4 lžíce parmezánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 ks vejce
- 4-6 lžic hladké mouky
- sůl podle chuti
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Kaši rozmícháme s vajíčkem, přidáme mouku smíchanou s parmezánem a bazalkou. Mouku podle potřeby průběžně dosypáváme, aby vznikla hmota, z níž čajovou lžičkou odebíráme těsto a tvoříme z něj válečky.
Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme teplé i studené jako přílohu nebo samotné, jen tak na chuť.