Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
300 g bůčku
3 cibule
5-6 stroužků česneku
300 ml světlého piva
200 ml vývaru nebo vody
trochu oleje
kmín
sůl
pepř
menší hlávka kapusty
100 g slaniny
lžička sádla
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky utřeného česnečku
sůl
kmín
pepř
neuvařené gnochi

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky. Posypeme solí, pepřem a kmínem. zakápneme olejem a promícháme. Necháme chvíli uležet. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Dno pekáče pokryjeme cibulí s česnekem.

  2. Na cibuli uložíme maso a zalijeme pivem. Přikryjeme a pečeme při 200 st. 45 minut. Poté odkryjeme, dolijeme vývar a pečeme do měkka. Do pekáče přisypeme a zamícháme gnochi. Dopečeme 5-10 minut, aby nočky byly měkké.

  3. Kapustu nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme kmín a podlijeme vodou tak, aby byla jen asi do poloviny kapusty. Kapusta zmenší svůj obsah, tak aby té vody nebylo moc.

  4. Slaninu nakrájíme a dáme se sádlem vyškvařit. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme ji do měkké vařící kapusty a necháme 10-15 minut povařit. Dochutíme utřeným česnekem, případně čerstvě mletým pepřem. Podáváme s nočky a masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!