Červená čočka s lečem a pikantní klobásou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 cibule
- 6 paprik
- 6 rajčat
- 1 -2 pikantní paprikové klobásy
- sůl
- pepř
- kurkuma
- olej
- petrželka
Postup Červená čočka s lečem a pikantní klobásou
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.
Na rozehřátý olej vhodíme nakrájenou cibuli a necháme restovat, až zesklovatí. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a společně ještě chvilku restujeme. Po chvíli přimícháme papriky nakrájené na proužky a rajčata nakrájená na kousky. Osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme, až zelenina změkne.
K podušené směsi přidáme lžičku kurkumy a uvařenou čočku. Dobře promícháme a necháme ještě chvilku prohřát. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.