Červená čočka s lečem a pikantní klobásou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 cibule
6 paprik
6 rajčat
1 -2 pikantní paprikové klobásy
sůl
pepř
kurkuma
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.

  2. Na rozehřátý olej vhodíme nakrájenou cibuli a necháme restovat, až zesklovatí. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a společně ještě chvilku restujeme. Po chvíli přimícháme papriky nakrájené na proužky a rajčata nakrájená na kousky. Osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme, až zelenina změkne.

  3. K podušené směsi přidáme lžičku kurkumy a uvařenou čočku. Dobře promícháme a necháme ještě chvilku prohřát. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!