Moravský vrabec se smetanovým listovým špenátem a knedlíkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g vepřové plece
- sůl
- celý kmín
- 6 stroužků česneku
- sádlo
- 2 větší cibule
- 1, 5 PL ostrého kečupu
- voda na podlití (vývar z kostí)
Postup Moravský vrabec se smetanovým listovým špenátem a knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na větší kousky, v pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme při 200°C doměkka, podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Ke konci pečení přidáme k masu lžíci ostrého kečupu a dobře promícháme. Maso je pikantní.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s listovým smetanovým špenátem.