Zeleninový kečup - hořčice

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2000 g zelených i červených rajčat
500 g jablek
400 g cibule
1 větší kořen petržele
1 středně velký celer
1000-1500 g paprik (lepší je dát více)
palice česneku
feferonky podle chuti - cca 5 kusů
rovná lžička mletého pepře
sáček sladké červené papriky
kus cukety (200-300 g)
1 velká plnotučná hořčice (400 g)
1 dl octa
200 g cukru
70-80 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu umeleme na masovém strojku, provaříme společně nejméně 20 minut, často mícháme. Přidáme hořčici, koření, ocet, sůl i cukr a ještě chvíli vaříme. Ochutnáme a podle potřeby přisladíme nebo přisolíme tak, aby kečup byl lahodný, jemně nakyslé a mírné ostré chuti.

  2. Necháme prochladnout natolik, abychom hmotu mohli umixovat. Hmotu umixujeme téměř dohladka a plníme do malých skleniček od výživy nebo do lahviček od kečupů.

  3. Zaváříme v páře - přivedeme k bodu varu a odstavíme (nebo chvilku povaříme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!