Zeleninový kečup - hořčice
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2000 g zelených i červených rajčat
- 500 g jablek
- 400 g cibule
- 1 větší kořen petržele
- 1 středně velký celer
- 1000-1500 g paprik (lepší je dát více)
- palice česneku
- feferonky podle chuti - cca 5 kusů
- rovná lžička mletého pepře
- sáček sladké červené papriky
- kus cukety (200-300 g)
- 1 velká plnotučná hořčice (400 g)
- 1 dl octa
- 200 g cukru
- 70-80 g soli
Postup Zeleninový kečup - hořčice
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu umeleme na masovém strojku, provaříme společně nejméně 20 minut, často mícháme. Přidáme hořčici, koření, ocet, sůl i cukr a ještě chvíli vaříme. Ochutnáme a podle potřeby přisladíme nebo přisolíme tak, aby kečup byl lahodný, jemně nakyslé a mírné ostré chuti.
Necháme prochladnout natolik, abychom hmotu mohli umixovat. Hmotu umixujeme téměř dohladka a plníme do malých skleniček od výživy nebo do lahviček od kečupů.
Zaváříme v páře - přivedeme k bodu varu a odstavíme (nebo chvilku povaříme).