Bezlepkové borůvkové mufiny s křupavou vločkovou drobenkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
90 g změklého másla
50 g třtinového cukru
Bezlepková mouka:
100 g rýžové
30 g kukuřičné
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
120 ml jogurtového nebo ochuceného mléka
borůvky
Drobenka:
50 g ovesných vloček
30 g rýžové mouky
25 g nastrouhaného másla
30 g třtinového cukru
mletá skořice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.

  2. Do muffinové formy a papírových košíčků dáme po lžíci těsta, borůvek a drobenky.

  3. Pečeme na 200’C do zlatova cca 15minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!