Ořechový skoroštrúdl bez mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 55 g rozpuštěného másla
- 3 žloutky
- 50 g cukru krystal
- Náplň 1:
- 600 g jablek
- 5 g skořice
- 30 g cukru krystal
- Náplň 2:
- 3 bílky
- 70 g cukru moučka
- Na vymazání:
- máslo
- kokos
Postup Ořechový skoroštrúdl bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.
Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na hrubém struhadle a smícháme s cukrem a skořicí.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého stěrkou vmícháme prosátý moučkový cukr.
Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Těsto vyndáme z lednice a první polovinu na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně do menší dortové formy.
Na těsto navrstvíme jablečnou náplň a na ni sněhovou náplň.
Nastrouháme druhou půlku těsta navrch.
Pečeme na 170 °C po dobu 35 minut.