Ořechový skoroštrúdl bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g mletých vlašských ořechů
55 g rozpuštěného másla
3 žloutky
50 g cukru krystal
Náplň 1:
600 g jablek
5 g skořice
30 g cukru krystal
Náplň 2:
3 bílky
70 g cukru moučka
Na vymazání:
máslo
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.

  2. Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.

  3. Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na hrubém struhadle a smícháme s cukrem a skořicí.

  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého stěrkou vmícháme prosátý moučkový cukr.

  5. Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Těsto vyndáme z lednice a první polovinu na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně do menší dortové formy.

  6. Na těsto navrstvíme jablečnou náplň a na ni sněhovou náplň.

  7. Nastrouháme druhou půlku těsta navrch.

  8. Pečeme na 170 °C po dobu 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!