Vepřové maso v zelí a mrkvi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové krkovice nebo plece
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- kmín
- 3 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- 350 g hlávkového zelí
- 350 g mrkve
- sádlo
- 1-2 lžičky octa
Postup Vepřové maso v zelí a mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek, cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca 190 °C. Občas podle potřeby podléváme a mícháme. Pečeme téměř doměkka.
Mezi tím si nakrájíme zelí na proužky a očištěnou mrkev na plátky. Zelí a mrkev přidáme k masu, ještě přisolíme, podlijeme, pečeme dokud zelenina nezměkne. Na konci pečení ještě přidáme trochu sádla a ocet - ten zvýrazní chuť mrkve i zelí. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky, ale samozřejmě by šly i brambory.