Domácí, lahodný, čokoládovo-skořicový tvaroh
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g plnotučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce moučkového cukru
- 50 g hořké čokolády
Postup Domácí, lahodný, čokoládovo-skořicový tvaroh
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.
Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.
V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme zchladlou čokoládu, spojíme a vmícháme šlehačku.
Hmotu rozdělíme do misek (skleniček) a necháme alespoň 4 hodiny nebo přes noc vychladnout. Podáváme jako dezert, můžeme zdobit šlehačkou, čoko-hoblinami apod. P.S. Domácí tvaroh mi připomíná něčím prázdniny u babičky, když se mi stýskalo, ušlehala mi bábinka tento tvaroh. Zdroj: Onadnes