Krkovice na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1/2 čerstvého fenyklu
1/2 celeru
1 střední mrkev
4 rajčata
sůl
špetka chilli papriček
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme a prudce osmahneme na oleji po obou stranách.

  2. Rajčata spaříme v horké vodě - poté je dáme do studené vody a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme a odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme.. Ostatní zeleninu také nakrájíme.

  3. Osmahnutou krkovici vyjmeme a na výpek dáme orestovat zeleninu.

  4. Na zeleninu přidáme krkovici,přidáme špetku chilli papriček, vše podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké.

  5. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánvičky a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčku dosolíme dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!