Martinčin vláčný perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru (já dala méně)
- 1 prášek do perníku
- perníkové koření podle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- kakao podle chuti (já dala 1 polévkovou lžíci)
- 1 vejce
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky mléka
- 2 PL marmelády
- rum podle chuti nebo rumové aroma
- piškoty promazané marmeládou
- citronová poleva
- strouhaná čokoláda
- Poleva:
- cukr moučka
- citronová štáva
Postup Martinčin vláčný perník
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.
Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty promazané marmeládou (piškoty do těsta vmačkneme).
Pečeme asi 15 až 2O min při teplotě 200 stupnů (každá trouba peče jinak, tak raději zkoušet špejlí, zda je perník hotový).
Upečený perník potřeme citronovou polevou a postrouháme čokoládou. Polevu dáme na vlažný perník.