Martinčin vláčný perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru (já dala méně)
1 prášek do perníku
perníkové koření podle chuti
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
kakao podle chuti (já dala 1 polévkovou lžíci)
1 vejce
1 hrnek oleje
2 hrnky mléka
2 PL marmelády
rum podle chuti nebo rumové aroma
piškoty promazané marmeládou
citronová poleva
strouhaná čokoláda
Poleva:
cukr moučka
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.

  2. Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty promazané marmeládou (piškoty do těsta vmačkneme).

  3. Pečeme asi 15 až 2O min při teplotě 200 stupnů (každá trouba peče jinak, tak raději zkoušet špejlí, zda je perník hotový).

  4. Upečený perník potřeme citronovou polevou a postrouháme čokoládou. Polevu dáme na vlažný perník.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!