Roštěná s medvědím česnekem
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 300 g roštěné
- Na marinádu:
- cca 100 g oleje s medvědím česnekem (viz POZN.)
- špetka kari
- 1 chili paprička
- Dále:
- 1 cibule
- hrst medvědího česneku
- 5 vlašských ořechů
- sůl, olej
Postup Roštěná s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme ochucený olej s naloženými listy česneku a špetkou kari, pokud nemáme dáme samostatně dobrý olej, nasekané listy česneku, sůl a kari koření. Marinujeme alespoň 12 hodin v chladu.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a necháme zatáhnout maso. Vložíme do nádoby pomalého hrnce i s marinádou, přidáme ještě hrst listů, vyloupané vlašské ořechy a pomalíme na 1.stupni 7,5 hodiny.
Půl hodiny před koncem opražíme mouku na pánvi bez tuku, smícháme s vodou, aby vznikla hustá hladká kašička, zahustíme a necháme provařit. Jako přílohu jsem zvolila br. kaši s medvědem.