Hovězí roštěná na bílém víně a mátě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

700 g nízkého roštěnce
300 ml bílého vína
2 cm silný plátek másla
1 lžíce oleje
2 lžíce oleje
2 středně velké cibule
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce mátové omáčky
mletý pepř
sůl
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky a rukou naklepeme. Nařízneme na okrajích, po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou.

  2. Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené.

  3. K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!