Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 700 g nízkého roštěnce
- 300 ml bílého vína
- 2 cm silný plátek másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce oleje
- 2 středně velké cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mátové omáčky
- mletý pepř
- sůl
- vývar na podlévání
Postup Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky a rukou naklepeme. Nařízneme na okrajích, po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou.
Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené.
K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.