Štrúdl trochu jinak
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 8 dkg cukru
- 15 dkg Hery
- 2 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce na potření
- trošku vody
- asi 5-6 jablek podle velikosti
Postup Štrúdl trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme žloutky, Heru (já ji ztuhlou strouhám nahrubo) a trošku vody, aby nám vzniklo vláčné těsto.
Necháme chvíli odpočinout a mezitím si oloupeme jablka.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme.
První přeneseme válečkem na plech vyložený pečicím papírem a nastrouháme jablka, posypeme skořicovým cukrem a navrch dáme druhou rozválenou placku.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180°C až povrch začne zlátnout.
Necháme vychladit na mřížce, jinak odspodu vlhne.