Kapusta na husto
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kapusta
- 2-4 mrkve podle velikosti
- 1 větší kedluba
- trochu květáku
- 5-7 větších brambor
- 2 menší cibule
- sádlo na jíšku
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- majoránka
- česnek
- sůl
- polévkové koření (není nutné)
Postup Kapusta na husto
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory rozmačkáme na nepříliš hustou kaši. Přidáme cibulkovou jíšku a provaříme, můžeme přilít trochu slitého vývaru. Okořeníme pepřem, majoránkou a rozetřeným česnekem, případně trochou polévkového koření. Podáváme s pečeným nebo dušeným masem, případně s uzeninou. Vhodný je i rajčatový nebo okurkový salát. Já osobně mám kapustu na husto nejraději samotnou, druhý den ohřátou. Pokud nám zbyde slitý vývar, přidáme jej do zeleninové polévky. Je to starý rodinný recept, který se dědí už nejméně 4 generace.