Krkovička s houbami na divoko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 velká nakrájená cibule
- olej
- sůl
- pepř
- cca 300 g mrazené plátky lesních hub
- 2 bobkové listy
- 1 kulička jalovce
- 3 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky koření divočina
- 2-3 polévkové lžíce hladké mouky
- vývar či masox
Postup Krkovička s houbami na divoko
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahneme v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka hotová, vložíme na ní maso, houby, veškeré koření a zalijeme vývarem či vodou do výšky plátků.
Dusíme doměkka.
Poté plátky vyndáme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody (možno použít jíšku). Necháme provařit asi 15 minut. Pak vložíme maso a necháme prohřát. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží či těstovinou.