Bramborové karbanátky s dušenou zeleninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor
- sůl dle chuti
- 3 housky
- 20 ml mléka
- 1 cibule
- majoránka dle chuti
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 12 lžic polohrubé mouky (aby se udělalo těsto)
- 2 bílky
- strouhanka
- olej
- Příloha dušená zelenina:
- kukuřice
- mrkev
- hrášek
- voda
- 3 lžíce sójové omáčky podle chuti
- trošku solamylu
Postup Bramborové karbanátky s dušenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Mléko vymačkáme a přidáme k nastrouhaným bramborám, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, majoránku, sůl dle chuti, vejce, žloutky a mouku. Vše dohromady zamícháme, pokud bude těsto řidké, přidáme ještě mouku.
Z hmoty tvoříme ploché karbanátky, které obalíme v rozšlehaných bílcích - ne ve sněhu, a ve strouhance.
Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách. Příloha dušená zelenina, kdo co má rád. Zeleninu podusíme ve vodě, až je zelenina měkká, přidáme sójovou omáčku a zahustíme solamylem.