Bramborové karbanátky s dušenou zeleninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
sůl dle chuti
3 housky
20 ml mléka
1 cibule
majoránka dle chuti
2 vejce
2 žloutky
12 lžic polohrubé mouky (aby se udělalo těsto)
2 bílky
strouhanka
olej
Příloha dušená zelenina:
kukuřice
mrkev
hrášek
voda
3 lžíce sójové omáčky podle chuti
trošku solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Mléko vymačkáme a přidáme k nastrouhaným bramborám, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, majoránku, sůl dle chuti, vejce, žloutky a mouku. Vše dohromady zamícháme, pokud bude těsto řidké, přidáme ještě mouku.

  3. Z hmoty tvoříme ploché karbanátky, které obalíme v rozšlehaných bílcích - ne ve sněhu, a ve strouhance.

  4. Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách. Příloha dušená zelenina, kdo co má rád. Zeleninu podusíme ve vodě, až je zelenina měkká, přidáme sójovou omáčku a zahustíme solamylem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!