Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek sušených hub
3 lžíce hladké mouky
1cm plátek másla
250 ml mléka
1 lžíce pomazánkového másla
50 ml smetany
špetka tymiánu
1 stroužek česneku
1 menší cibule
sůl
olej
bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme přes noc ve 200 ml vody.

  2. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku dozlatova.

  4. Nálev z hub doplníme do objemu 250 ml a zalijeme jím jíšku. Zároveň přidáme mléko, sůl, tymián a utřený česnek.

  5. Promícháme dohladka, přidáme 3/4 hub a vaříme cca 30 min. doměkka.

  6. Zbývající houby osmažíme na másle dokřupava.

  7. Hotovou polévku rozmixujeme, přidáme pomazánkové máslo a smetanu, promícháme a prohřejeme. Na talíři přidáme lžičku bazalkového pesta a zdobíme osmaženými houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!