Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hrnek sušených hub
- 3 lžíce hladké mouky
- 1cm plátek másla
- 250 ml mléka
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 50 ml smetany
- špetka tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 1 menší cibule
- sůl
- olej
- bazalkové pesto
Postup Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme přes noc ve 200 ml vody.
Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku dozlatova.
Nálev z hub doplníme do objemu 250 ml a zalijeme jím jíšku. Zároveň přidáme mléko, sůl, tymián a utřený česnek.
Promícháme dohladka, přidáme 3/4 hub a vaříme cca 30 min. doměkka.
Zbývající houby osmažíme na másle dokřupava.
Hotovou polévku rozmixujeme, přidáme pomazánkové máslo a smetanu, promícháme a prohřejeme. Na talíři přidáme lžičku bazalkového pesta a zdobíme osmaženými houbami.