Rolované plněné knedlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
500 g vařených brambor ve slupce
250 g dětské krupičky
2 žloutky
1 lžička soli
Náplň:
500 g uzené vařené krkovice
2 cibule
2 lžice oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň. Oloupané nadrobno pokrájené cibule osmahneme dorůžova na oleji. Maso umeleme nebo usekáme nadrobno a přidáme na pánev k cibuli, promícháme a ještě trochu osmahneme, necháme vychladnout.

  2. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu, do které přidáme 2 lžíce soli. Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy. Přidáme sůl, krupičku, žloutky a vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na ruce. Pokud ano, přidáme krupičku, pokud by bylo těsto tuhé, necháme ho chvilku stát, rychle řídne.

  3. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých postupně vyválíme dva pláty 5 mm silné, cca 20x20 cm, každý potřeme polovinou náplně a srolujeme jako roládu. Konce pečlivě uzavřeme a obě šišky dáme vařit do vařicí vody na asi 20 minut. Záleží na průměru knedlíku.

  4. Zkusíme špejlí, zda se těsto na špejli nechytá. Po uvaření ihned nakrájíme na plátky a podáváme s dušeným kysaným zelím nebo se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!