Rolované bagetky s bylinkovým máslem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 230 ml vody
- lžička cukru
- 21 g droždí
- 4 lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- 460 g hladké mouky
- Na náplň:
- asi 60-70 g másla
- do kterého vetřeme Koření na bylinkové máslo
- (nebo máslo rozpustíme a koření vmícháme)
Postup Rolované bagetky s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto.
Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 min odpočinout.
Každou bulku tence vyválíme, potřeme změklým ochuceným máslem, zavineme a dobře uzavřeme oba konce, aby máslo nevytékalo. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20 minut).
Bagetky na fotkách jsou tvarované malinko jinak – pokud chceme změnu, můžeme je po vykynutí (a před potřením vejcem a pečením) nůžkami svrchu nastříhat do trojúhelníků a takhle upéct – nedostříháváme až k plechu, upečené trojúhelníčky pak dořízneme nožem nebo spíše jednoduše odtrhneme od sebe.