Rolované bagetky s bylinkovým máslem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

230 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
460 g hladké mouky
Na náplň:
asi 60-70 g másla
do kterého vetřeme Koření na bylinkové máslo
(nebo máslo rozpustíme a koření vmícháme)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto.

  2. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.

  3. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 min odpočinout.

  4. Každou bulku tence vyválíme, potřeme změklým ochuceným máslem, zavineme a dobře uzavřeme oba konce, aby máslo nevytékalo. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20 minut).

  5. Bagetky na fotkách jsou tvarované malinko jinak – pokud chceme změnu, můžeme je po vykynutí (a před potřením vejcem a pečením) nůžkami svrchu nastříhat do trojúhelníků a takhle upéct – nedostříháváme až k plechu, upečené trojúhelníčky pak dořízneme nožem nebo spíše jednoduše odtrhneme od sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!