Omáčka z hlívy ústřičné
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- 1 bobkový list
- drcený kmín
- černý pepř
- sůl
- 1 sladká smetana
- citrónová šťáva
- 1/2 PL cukru
- 2 PL hladké mouky
- 1 zeleninový bujon
Postup Omáčka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívu, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme koření a na mírném ohni dusíme.
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k hlívě, podlijeme vývarem z bujonu a ještě chvíli vaříme. Když hlíva změkne,zahustíme moukou se smetanou a omáčku povaříme asi ještě 10 minut. Závěrem dochutíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu, podle potřeby sůl a pepř.
Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s plátkem kuřecího masa nebo s vejcem a jako příloha jsou dobré těstoviny, houskový nebo hrníčkový knedlík.