Omáčka z hlívy ústřičné

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
2 mrkve
1 bobkový list
drcený kmín
černý pepř
sůl
1 sladká smetana
citrónová šťáva
1/2 PL cukru
2 PL hladké mouky
1 zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívu, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme koření a na mírném ohni dusíme.

  2. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k hlívě, podlijeme vývarem z bujonu a ještě chvíli vaříme. Když hlíva změkne,zahustíme moukou se smetanou a omáčku povaříme asi ještě 10 minut. Závěrem dochutíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu, podle potřeby sůl a pepř.

  3. Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s plátkem kuřecího masa nebo s vejcem a jako příloha jsou dobré těstoviny, houskový nebo hrníčkový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!